фото:  & , УикипедиТеритория на България след СъединениетоСребърен възпоменателен медал за участие

...
фото:  & , УикипедиТеритория на България след СъединениетоСребърен възпоменателен медал за участие
Коментари Харесай

Монитор: 200 лева за уникален медал от Съединението

фото:  & , Уикипеди

Територия на България след Съединението

Сребърен възпоменателен орден за присъединяване в Сръбско-българската война от 1885 година се предлага в навечерието на Деня на Съединението – 6 септември, в профилиран уебсайт за 200 лева, написа Монитор.

Уникалният орден е част от изобилието от антики от следосвобожденския интервал, които провокират колекционерската пристрастеност на феновете на артефакти.

Българската победа във войната от 1885 година, в която капитаните побеждават генералите е причина за интернационалното признание на Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

За да ознаменува българската победа във войната, княз Александър Батенберг учредява орден, като със сребърна степен се награждават всички лица, взели присъединяване в боевете, а с бронзова - всички, които са били на военна работа в интервала от 6 септември до 16 декември 1885 година, само че не са взели участие в боевете край Сливница, Гургулят и Ниш.

Трета степен на медал " Свети Александър “, която е командирски кръст, пък може да бъде открита в уеб страниците на цена от 300 лева, написа " Монитор ".

 
--> --> --> -->
КоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди Напиши коментарИме:Коментар:
Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР